Mi az a Clean Eating?
Tiszta Étkezés. A Clean Eating Magyarország azt tűzte zászlajára, hogy összegyűjti a finom, könnyen elkészíthető, egészséges ételek receptjeit.
Oldalunkon rendszeresen osztunk meg táplálkozási tippeket, recepteket, ételötleteket(foodspiráció), #cleankaja beküldéseket! Nézz szét receptjeink között, olvass bele legújabb írásainkba! Ha tetszik, nézd meg a Clean Eating Programot is ide kattintva!
Kedvenc receptjeink
Túrós – mazsolás rizskoch
Összetevők: Rizscoach másképp? Igen! Ebben a clean receptben megmutatjuk, hogyan tudod elkészíteni egészségesen ezt a finomságot.
Amerikai palacsinta csokiöntettel
Amerikai palacsinta csokiöntettel. Ezt az ételt gondoltuk most újra gluténmentes és laktózmentes változatban a lehető legegészségesebben.
Tormakrémben sült lazac
Magas fehérje tartalma mellé ugyanis Omega-3 zsírsavak is társulnak, ami nem csak egészséges de igen laktató zsírforrás is.
Hajdinafasírt
El tudod képzelni, hogy hús nélkül is lehet fasírtot készíteni? Naná! Készítsd el ezt a hajdinafasírtot és megtudod, hogy milyen!
Legolvasottabb írásaink
Milyen a jó reggeli?
Milyen reggeli jó egy egészséges szervezet számára? Mire érdemes odafigyelni? Melyek a leggyakoribb hibák a reggelik kapcsán?
Élelmiszerek rost tartalma – táblázat
Élelmi (diétás) rostnak nevezzük a táplálékunkban lévő, nem emészthető anyagokat, amelyek az emésztő enzimek hatásával szemben ellenállóak, vagyis az emésztő enzimek nem képesek ezeket felszívódásra alkalmas
FODMAP diéta – az emésztési gondok ellen
Puffadás, hasi görcsök, hasmenés – Kellemetlen panaszok, melyek ritkán mindannyiunkkal előfordulnak, főleg amikor a szokásosnál többet, vagy nehezebbet ettünk. Sokaknál azonban ezek a panaszok nem
Legfrissebb írásaink
Brokkoli, a zöld egészségbomba – nem csak diétázóknak!
A brokkoli lényegesen könnyebben emészthető, mint a rokonai. De nem csak ezért érdemes fogyasztani. És még mi mindent nem tudsz róla!
Ismerd meg a tavasz egyik sztárját: íme a bordáskel!
Ha nem csak tápanyagban, de látványban is villantani szeretnél a konyhában, a pak choi vagy bok choy néven is ismert bordáskel remek választás. A zöld leveles egy távol-keleti káposztaféle, tele minden jóval.
Zöld, frissítő és nem csak szendvicsekben mutat jól – Minden, amit a fejes salátáról tudni érdemes
Bátran mondhatjuk, hogy a fejessaláta a legnagyobb jelentőséggel bíró levélzöldségféle, amit világszerte fogyasztanak. Számos fajtája létezik, itthon a legismertebbek: a közönséges fejessaláta, a jégsaláta, a lollo rosso és a vajfej.
Endívia, a véletlenül felfedezett saláta
A jelentős mennyiségű ásványi sót és vitamint tartalmazó endíviát egy belga szabadságharcos fedezte fel, teljesen véletlenül. Mit kell tudni erről a salátáról? Olvasd el cikkünket!
Belsőleg és külsőleg is igazi csodaszer – íme a petrezselyem!
A petrezselyem egy olyan csodazöldség, amit mindenestül érdemes fogyasztani. Tudtad, hogy nemcsak belsőleg fejti ki jótékony hatását, hanem külsőleg is igazi csodaszer?
Madársaláta, a csodás gyomnövény
A más néven ‘galambbegy’ salátaként is ismert növény valóban gyomnövényként terem Európa legnagyobb részén, Skandináviától kezdve egészen a Kaukázusig megtalálható.